Pilóta keksz

Pilóta keksz
fotó: Muffet, shallowend

Ma délután valami fontos dologra jöttem rá.

Többen álltunk egy forgalmas kereszteződés zebrájának zöld jelzésére várva, amikor nem is olyan magasan felettünk elhúzott egy repülő. Automatikusan felnéztem, mint ahogy mindenki más is körülöttem, fajra, nemre, korra, pénztárcára és IQ-ra való tekintet nélkül. Az imbolygó kisgépet ugyanúgy bámulta nagymama az őt sétáltató unokával, mint grillcsirke-színű plázacica, hajléktalan, buzi, cigány, vagy éppen laptoptáskás bankbetyár. Na és persze én is.

A fura társaságban való közösség pár másodpercig tartó világbékéjében aztán elmerengtem, hogy vajon miért? Már úgy értem, hogy vajon miért olyan nagy szám még mindig egy repülő? Szinte egy időben találták fel az autóval, és tessék… abból már lassan több van, mint ember.

Pedig repülni sokkal praktikusabb lenne. Odafent ott az a nagy üres kékség, legalább a forgalom egy részét átvehetné.

Aztán ahogy zöld utat kapva a kis kommunámmal leléptünk az úttestre és egy kanyarodó kocsi majdnem belénk hajtott, megvilágosodtam: sokaknak még a két dimenzió is túl sok. Egyszerűen genetikailag nem vagyunk 3D-re kódolva.

Kivéve persze a pilótákat, akik szívesen vállalják a repülőgépek vezetésével járó kockázatot, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a társadalom leginkább megbecsült emberei közé tartoznak, jóképűek, és a legjobb csajokkal járnak.

Más szóval a pilóták a táplálkozási lánc csúcsán állnak.

És ha ez a megvilágosodás nem tűnne olyan nagy dolognak, akkor hadd mondjam el, hogy egy lakatlan szigetre történő kényszerleszállás túlélőjeként legalább most már mindenki tudja, hogy mit kell majd tennie a roncs mellett heverő féltengellyel, ha a pilóta egy pillanatra hátat fordítva a kopár táj láttán így szól: “Te, és mit fogunk itt enni?”

Reklámok

5 Replies to “Pilóta keksz”

  1. Chuck Norris fogadott a NASA -val, hogy képes túlélni egy
    visszatérést bármilyen űrruha nélkül. 1999 július 19-én egy meztelen Chuck Norris érkezett a föld atmoszférájába, áthúzott 14 állam felett és elérte a 3000 fokos hőmérsékletet. A NASA-nál zavarodottságukban hivatalosan meteornak nyilvánították, és még azóta is lógnak neki egy sörrel.

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s