A Nagy Karácsonyi Ajándékozási Ötletem


Mayan Circle of Friends Candle Holder
fotó: Ben Dodson

Mivel az egyetlen dolog, amiben igazán nagy vagyok (és erre is egyszer szamárfülesné hívta fel a figyelmemet) az a kábelek beszerzése, karácsony közeledtével mindig egyre feszültebben töröm a fejem, hogy hogyan úszhatnám meg az ajándékvásárlást.

A család szamárfüles oldalán nevet húzunk, és értékhatárt szabunk, ami jelentősen megkönnyíti a dolgot. Ráadásul eddig menetrendszerűen a nővéremet húztam, és szamárfülesné valahogy a karácsony előtti nagy vásártéri látogatásairól mindig egy épp neki való és értékhatár alatti pulcsival tért haza, úgyhogy már csak abban kellett reménykednem, hogy a többivel együtt majd becsomagolja azt is.

Szamárfülesné családjának (is) szinte mindig ő intézi a karácsonyi ajándék-vadászatot, és nekem nincs más dolgom, mint az átadásnál szerényen mosolyogva egy amolyan “tudom, hogy pont ilyet szerettél volná”-t harapni a bejglimből.

Így tulajdonképpen egyedül szamárfülesné marad, akinek vennem kell valamit, dehát oly sok a kábel, és annyi a kábelezni való!

Szóval igazán nincs okom a panaszra, mégis egyre inkább ott motoszkál a fejemben a már évek óta dédelgetett Nagy Karácsonyi Ajándékozási Ötletem. Ki tudja? Talán jövőre nem a nővéremet húzom.

A dolog szinte semmi előkészületet nem igényel: azoknak, akik részt akarnak venni az ajándékozásban (és ki ne akarna?), mindössze annyit kell tenniük, hogy körbeállnak, és jobbra átadnak egy előre megbeszélt értékű – lehetőleg minél nagyobb és ropogósabb (ünnepi) – bankót, majd elégedetten elteszik a balról érkezőt, megköszönik, és tovább kortyolják a forraltborukat.

Az ötlet zsenialitása abban rejlik, hogy szinte bárki, bárhol alkalmazhatja, csak azonos értékű bankók kellenek hozzá. Még az embereket is közelebb lehetne hozni egymáshoz, egyfajta közösségi dologként, együtt lépnénk fel az imperialista kutyák reklámjaiból ránk zúduló karácsonyi fíling ellen. Beszáll az ember a liftbe, az ötödiken beszáll valaki.

– Heló szomszéd, van egy ötöse?
– Ja, fogja… Jó Karácsonyt!
– Magának is!

Persze azt is lehetne csinálni, hogy csak simán koccintunk, rágyújtunk egy csillagszóróra, és elénekeljük a Stille Nacht-ot, de belátom, hogy az már azért tényleg túl illúzióromboló lenne…

Reklámok

2 Replies to “A Nagy Karácsonyi Ajándékozási Ötletem”

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s