Már megint a Magyar Posta

magyar-posta-colt-race
fotó: laszlo-photo

A minap jutott a tudomásomra, hogy a Magyar Posta nem vállal semmilyen felelősséget az általa kézbesített levelek és csomagok állapotáért.

Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogyha például feladok a tari rokonoknak egy 2010 Ft-ba kerülő EKF-es Pécs2010 Projektkönyvet (amit mellesleg kevésbé fellengzősen “Programfüzetnek” is lehetne hívni és akár ingyen osztogatni – de legalábbis elérhetővé tenni az ország minden településének polgármesteri hivatalában) és azt a Magyar Posta mérhetetlen labirintusában valaki véletlenül bedarálja, benejlonzacskózza és így kerül kikézbesítésre, akkor nem sokat tehetek ellene. Mindez egyébként – ha feltételezzük, hogy a „projektkönyv” nem nyom többet 750 grammnál és nem kell majd kifizetni a nejlonzacskót – 515 Ft-ba kerül.

Ha ilyen esetben reklamálnék és kérném vissza a projektre fordított 2010+515=2525 forintomat, akkor valószínűleg a vevőszolgálatis kollégák összenézős kuncogása után valami olyasmi választ kapnék, hogy „Ja hát kérem, akkó értéknyilvántartással köllött vóna föladni!” – ami egyébként a duplájába, 1065 Ft-ba kerül.

Persze az is lehet, hogy tévedek és egyáltalán nem így van. Legalábbis remélem, hogy nem így van.

[Fontosnak tartom itt megjegyezni, hogy nem haragszom a Magyar Postára. Soha nem daráltak még be vagy „vesztettek el” egyetlen küldeményemet sem és sosem károsítottak meg azokon a mára összességében talán már napokra is rúgó 5-10 perceken kívül, amit a szervezetlenségük és amatőr munkaerő-kiválasztási technikáik miatt felesleges sorbanállással pazaroltam el az életemből.]

És végezetül ha valaki netán a fenti linkről átkattintott volna az EKF honlapján megvásárolható “ajándéktárgyak” oldalára, mondja már meg nekem, hogy mi a füge az az „Ülőke” (az utolsó előtti, 29-es termék)?

Reklámok

4 Replies to “Már megint a Magyar Posta”

  1. Az ülőke az ülőke. Harmonikaszerűen összehajtva hordod a retikülödben, aztán ha valami dzsuvás helyen, vagy hideg kövön kedved szottyan leülni a kulturális fővárosban előveszed és betolod a feneked alá. Erre a célra jó a frizbi is, majdnem fele áron van és hajigálni is lehet. Igaz, nem lehet harmonikaszerűen összehajtani.
    De mindkettő belefér az 1000 FT-os karácsonyi budget-ba, úgyhogy
    … Just say the word!
    PB

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s