A pécsi vidámpark ne nyugodjék békében

"Vidám"park
fotó: Meskoo

Szomorúan olvastam, hogy bezár a pécsi vidámpark.

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/bezart-a-pecsi-vidampark-a-nosztalgia-elesztheti-ujra-406126

Persze nem kerülhette el a sorsát. Igazából csoda, hogy ennyi ideig húzta. Szerencsére, amikor legutóbb szamárfülesnével elsétáltunk mellette, kitaláltuk hogyan lehetne megmenteni, és most ingyen és bérmentve el is mondom mindenkinek.

A retró vidámpark ötlete persze adja magát, mindenkinek ez jut róla eszébe (Debrecenben félig-meddig meg is csinálták), de mi a tökéletes retró vidámparkot álmodtuk meg. Korabeli képekről felújítanám a helyet a legapróbb részletekig, az utolsó szegélykőig. A személyzet korabeli ruhákban teljesítene szolgálatot, a belépőjegy eredeti vagy utántervezett retró lenne, a büfében korabeli italokat és ételeket lehetne kapni. De csak azokat; nem lenne félmegoldás. A blokkok a régiek lennének, a pénztárgép szintén, minden a legapróbb részletekig kidolgozva.

Ha már beindult az üzlet, szerződtetnék statisztákat (a pécsi egyetemisták hogy örülnének ennek), akik korabeli öltözékben flangálnának fel-alá, fiatal párok korabeli babakocsit tologatnának, dodzsemeznének, vagy Bambit szürcsölnének a büfé kerthelyiségében. Lehetne velük fényképezkedni, de lenne egy házi fotós is, aki olyan profi képeket készítene, hogy távozáskor kevesen sajnálnák otthagyni értük azt a pár ezrest. Lenne egy szövetkezeti bolt is, ahol 60-70-80-as évekbeli tárgyakat lehetne venni. Mindezt a békebeli táncdalfesztiválokból válogatott zene festené alá az oszlopokra erősített retró hangszórókból.

Az biztos, hogy nem lenne még egy ilyen az országban. Csak úgy özönlenének ide a népek, hogy megcsodálják, de persze lehet követni a nagy magyar néphagyomány is, és sopánkodni, hogy milyen szar az élet, meg hogy jaj, miért nem jön ide senki.

Update:
http://www.pecsma.hu/helyi/2012/04/28/die-hard-csernobili-diszlet-lehet-a-vidamparki-jatekokbol/

Reklámok

3 Replies to “A pécsi vidámpark ne nyugodjék békében”

  1. Nagyon tetszett a cikk nekem is szinte ugyan ilyen ötleteim vannak.Hihetetlenül jó érzés tudni,hogy nem csak én gondolom így a vidámpark jövőjét.El sem tudom mondani mennyit jelent nekem a park,talán annyit,hogy szinte az egész gyerekkoromat.A nagyszüleim dolgoztak ott ezért is töltöttem olyan rengeteg időt a parkban.Rengeteg szép emlék köt oda.Nehéz lenne szavakba foglalni azt az érzést amit minden alkalommal érzek amikor a park körül sétálgatok.Talán semminek sem örülnék jobban ha ezek az ötletek valóra válnának. 🙂

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s