A vogonok újra támadnak!

vogon
fotó: Yahoo! Movies

Szamárfülesné és én a múlt héten a postaládánkban egy-egy értesítőt találtunk tértivevényes küldemények érkezéséről. Nem volt időnk azonnal felvenni őket, ezért pár napig aggódó pillantásokkal szemeztünk velük, ugyanis mindkettő feladója az agymosás legalapvetőbb szabályai szerint frissen átnevezett NAV volt.

A vogonok újra támadnak, de vajon mit akarhatnak? – kérdezgettük egymást egész este.
– Talán valami az ingatlanadóval kapcsolatban? – nézett rám szamárfülesné tanácstalanul.
– Vagy mégis ránk verik a telekadót? – néztem vissza a kezeimet széttárva.

Csak két nappal később nyugodtunk meg, amikor szamárfülesné munka után végre megszerezte a leveleket. Mint kiderült, a vogonok mindössze annyit akartak közölni velünk, hogy „Megállapítom, hogy [a 2010. évi személyi jövedelemadójának 1-1%-áról] rendelkező nyilatkozata(i) érvénytelen(ek).”

Namost ez mind rendben, szép tőlük, hogy megírták, hogy a nyamvadt 1-1 százalékainkat is ellopták, de azon túl, hogy meg sem próbálják tisztázni, hogy melyikkel volt gond a kettő (összesen 4, azaz négy) közül, vagy hogy mi volt a gond egyáltalán, az indoklást ízes vogon tájszólással, három teljes oldalon keresztül részletezik. Csak annyit értünk belőlük, hogy 5000 Ft-ért fellebbezhetünk. És ha már itt tartunk, mi az hogy a 2010-es dolgainkról most nyilatkoznak? Pár hét múlva 2012-őt írunk! Pofám leszakad!

Már nem emlékszem, hogy a nyilatkozaton volt-e olyan rész, hogy „□ Nem kívánok további levelezést folytatni az adóm 1 százalékáról rendelkező nyilatkozataim érvényességéről.”, de ha nincs, akkor nem lehetne rá tenni egyet? Köszönöm.

Reklámok

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s