A világ legszebb tökei

A világ legszebb tökei 
Miután kialudt a tűz a Pampán, szamárfülesnével elhatároztuk, hogy indítunk egy kis kísérleti kertészetet.

Egy fél négyzetméteres résszel kezdtük, mert csak ennyit tudott szamárfülesné egyszerre felásni. Ültettünk bele vörös bazsalikomot, citromillatú bazsalikomot meg petrezselymet. A következő héten hozzáástam még egy sort, ahová anyám tavalyról természetes úton túlélt paradicsompalántáit tettük. A rákövetkező héten újabb területeket hódítottunk vissza az időközben terjeszkedésnek indult vadonból, ahová vetettünk egy kis karfiolt és cukkinit is. A következő héten hozzáástam még egy sort, ahová levendulát ültettünk csak úgy, a móka kedvéért, és így tovább egészen amíg azon nem kaptuk magunkat, hogy vagy egy pingpongasztalnyi konyhakert urai vagyunk. Ne röhögjenek, ez a legnagyobb terület, amit valaha szándékosan megműveltünk.

Namost a karfiolból és levendulából sosem láttunk semmit. A bazsalikomok közül a vöröset kimondottan evolúcionárisan sikeresnek nevezném, a petrezselyem viszont talán valami külön babusgatást igényelne, mert csak pár nyamvadt szálat engedett meg felfelé. A paradicsompalánták szépen megnőttek, amin annyira nem is csodálkoztunk, hiszen igazi túlélőkként nem is igen tehettek volna mást. A cukkini azonban azon túl, hogy szép nagy leveleket növesztett, nem tűnt valami derűsnek. Csak ült ott a konyhakert szélén szótlanul, maga elé meredve, mint akinek nyomja valami a lelkét.

Tegnap aztán amikor kimentünk, meglepődve láttuk, hogy két hatalmas, sötétzöld cukkinit termett. Nem akarom itt túldicsérni a termésünket, de alighanem a világ legszebb cukkinijei hevertek a bokor alatt. Az egyik ugyan csak fele akkora volt, mint a másik, de akkor is, minden porcikájukon érződött a minőség. Mint valami mattsötétzöldre festett méregdrága sportautóalkatrészek, amiket ilyen süppedősszőnyeges rallisboltban lehet kapni, olyan prémium kvaliti cuccról beszélünk.

Holnap lereszelem őket főzeléknek, és remélem, hogy épp olyan finomak is, mint amilyen szépek.

Reklámok

3 Replies to “A világ legszebb tökei”

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s