Erőszak

Violence is the Problem, NOT the Solution
fotó: ˇBerd

Az egyik kollégám mostanában a közösen elköltött ebédek során folyamatosan arról győzköd, hogy a világ egy szörnyű hely, és egyre erőszakosabb. Én meg hiába mondom neki, hogy csodálkoznék, ha így lenne, merthogy ez nemcsak hogy ellentmond minden logikának, de a világról meglévő ismereteink épp afelé mutatnak, hogy egyre békésebbek vagyunk egymással.

Kérdezte, hogy ezt honnan veszem. Mondtam, hogy ugyanúgy csak egy megérzés, mint neki, csak én nem a kurucinfóról veszem hozzá az információkat.

Persze vitatkozhatnánk végtelenségig a dologról, mindenesetre nem kellett sokáig keresgélnem, hogy találjak egy témába vágó előadást a TED-en, Steven Pinkertől, aki úgy tűnik, hogy egy nagyon okos ember. Nagyjából olyan okos lehet, mint a kollégám és én együttvéve, amitől függetlenül épp azokat mondja, amit a józan ész diktál:

Steven Pinker az erőszak mítoszáról | TED

(Aki nem ismeri a TED-et, annak elmondanám, hogy a nézése önmagában békésebbé teszi a világot. A videó új lapon nyílik meg, nagyjából 20 perces, és magyar felirattal van ellátva.)

via: Is The World Getting More Violent? | a Nadder!

Reklámok

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s