A rezsicsökkentés-dilemma

Magyarország címere
forrás: Wikipedia

Szamárfülesnével a tavalyi kísérleti kertészetünk irtózatos sikere után elhatároztuk, hogy idén nagyobb portfólióval vágunk neki a dolognak. Ehhez épp ideje volt beszerezni a magokat, így ma délelőtt a lakhelyünkhöz legközelebb eső gazdaboltba indultunk. Az út a helyi piac mellett vezet, aminek a sarkán egy aláírásgyűjtő pulpitus állt.

Kíváncsian közeledtem, hiszen értelmes dolgokat szívesen támogat az ember, de aztán kiderült, hogy csak személyes adatokat és rezsicsökkentést támogató aláírásokat gyűjtenek. Ez egy pillanatra elbizonytalanított, hiszen kinek juthat eszébe ilyen szennyes dolog? Az ember arra számítana, hogy valami irdatlan barom épp ellene kezd majd el tüntetni.

Összezavarodva folytattuk hát utunkat a gazdabolt felé, és közben — mint ahogy az politikával szennyezett témák kapcsán gyakran előfordul velem — aggasztó kérdések kezdtek el sorakozni a fejemben:

Mit mondok majd a munkatábor felügyelőtisztjének, amikor afelől érdeklődik, hogy miért nem szerepel a nevem a rezsicsökkentés támogatóinak listáján? Csak nem vagyok büszke népünk ellensége? És egyébként is hol voltam azon a 2013. március 23-i délelőttön, amikor esélyem lett volna pártfogolni a szent ügyet a piac melletti lokáción?

Miután megvettük a magokat, és kifelé jöttünk a boltból már-már hajlottam is volna arra, hogy támogassam a nyilvánvalót (közben még arra is javaslatot tehettem volna, hogy vegyük bele az alaptörvénybe az alanyi jogon minden tavasszal járó ingyen vetőmagot), de aztán a zavarodottságtól nagyokat pislogva megint csak elsétáltunk a bódé mellett. Kihagytuk hát a nagy lehetőséget, de a dolog csak nem hagyott nyugodni, így aztán a hazafelé tartó út nagyjából azzal telt, hogy a fenti, felettébb nyugtalanító kérdésekre megfogalmazzam a választ:

2013. március 23-án délelőtt nejemmel azt terveztük, hogy zöldség- és fűszermagokat vásárolunk a legközelebbi nemzeti gazdaboltban, de aztán eszünkbe jutott, hogy jóságos vezetőink rezsicsökkentési intézkedései nyomán megmaradt pénzünket inkább tisztázatlan eredetű zöldségekre költjük majd, minthogy a világ alsóbbrendű állampolgáraihoz hasonlóan túrjuk a földet, és otthon maradtunk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét olvasgatni.

Nem mintha sokat segítene rajtunk, de azt tervezem, hogy a biztonság kedvéért ezt a változatot addigra fejből is megtanulom majd:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Politikai_Nyilatkozat_rovassal.pdf

Reklámok

One Reply to “A rezsicsökkentés-dilemma”

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s