Eredeti receptúra

Itta már ma?
Itta már ma?

Mivel nagy olcsójános vagyok, és a Tescóban akciós volt a 2 literes bodzás Márka (169 Ft-ért), vettem mindjárt vagy kettőt. Aztán az egyik ebéd utáni céltalan bámuldozás közben a címkéjére tévedt a tekintetem:

EREDETI ÍZ, EREDETI RECEPTÚRA!

Hohó, ez épp kapóra jön, gondoltam, mert az utolsó Pampalátogatás közben a virágzó bodzabokrokat meglátva szamárfülesnével felrémlett bennünk a házi bodzaszörp készítésének a lehetősége. Csak hát ugye kéne hozzá egy jó kis receptúra – az se baj, ha eredeti.

Tüzetesebben áttanulmányoztam hát a címkét, és elégedetten kezdtem sorolni a hozzávalókat: ivóvíz, cukor, szén-dioxid… ezek mind voltak itthon, de aztán jött a glicerin-észterek természetes gyantából, gumiarábikum, béta-karotin, zöld S és a szukralóz.

Hol lehet manapság ilyeneket kapni?

Advertisements

10 Replies to “Eredeti receptúra”

  1. azért még bepróbálkozhatunk egy sima cukor, víz, bodza, citrom kombinációval is…
    főzni nem kell, ha jól emlékszem, csak beáztatni. van valakinek egy tuti receptje?

  2. Én így csinálom
    1 l víz
    0.6-0.8 cukor
    felforralni,
    langyos állapotban bele kb 80-100 citromtabletta
    ha már kihült a szirup
    1-2 citrom szeletelve
    10 db bodzavirág
    3-5 nap múlva leszűrni, csak üvegben tartható el
    bubis vízzel, vagy csapvízzel higitani, fincsi
    egészségetekre
    ha hosszabb időre el akarod tenni, némi szalicilt az üvegbe
    üdv: Gyula.

  3. Pontosan.
    Végül is, ez egy egészséges citromszörp, mert tudjuk, hogy mi van benne, ami bodzavirágokkal el van bolondítva. Kis tételben próba cseresznye, ha nem ízlik nagyot nem buksz. Minden összetevőn egyénileg lehet módosítani. Kevesebb tabl. vagy cuki stb. Mi nagyon szeressük, még liberáliséktól hozzánk érkező ifjúság is, pedig Ők nem egy ínyenc fajták. Sült burgi reggel délbe este oszt semmi más. Meg néha kis párolt brokkoli.
    üdv: Gyula.

  4. Ma vettünk aszkorbinsavat (100g 934 Ft). A bodzalevet leszűröm, és 1 kg cukorral felforralom. Dunsztom sincs hol vannak az üvegek, így csak hagyom kihűlni, és utána hozzárakom az aszkorbinsavat.

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s