Az új hobbim

Tiny Cottage1
fotó: Tammy Strobel

Szamárfülesnével összejött egy kis pénzünk, ezért úgy döntöttünk, hogy továbbmozdulunk jelenlegi szuper­zajos, szuper­kicsi és szuper­meleg panelünkből.

Nagyjából egy éve zajlik az ingatlanvadászat, ami alatt már vagy 30 helyet megnéztünk. Az egyikben végighallgattuk a fogatlan Terka néni családi drámáját, a másikban az az orvos nyitott ajtót, aki 5 éves koromban megoperálta a kilyukadt vakbelemet, és jártunk olyan belvárosi sétálóutca pazar homlokzatú társasházának hátsó udvarán is, ahol Andy Vajna egyetlen fűszál elmozdítása nélkül leforgathatná a következő világháborús filmjét.

Nagyjából bejártuk már a város összes kerületét, láttunk mindenféle családi sorsokat, tegnap pedig igazi szürreális élményként — mintha egy svéd kortárs filmbe csöppentünk volna — az eladó lakás aspergergyanús tulaja beültetett minket a milliós hifiberendezésének közepére kihelyezett fotelekbe, és Beethoven ágyúkkal és muskétákkal előadott Wellington győzelmén, a svéd Lisa Ekdahlon, és a libanoni Rabih Abou-Khalilon át végighallgattuk a világ kábé összes fura zenéjét, ami jól szól egy ilyen cuccon.

Elképesztő látni, hogy milyen fura figurák milyen fura életeket élnek Pécsen, azóta egész más szemmel járom a várost. És bár nagyon úgy tűnik, hogy sosem találjuk meg álmaink otthonát, legalább új hobbit találtunk.

Reklámok

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s