Pom Pom titkos élete

fotó: Retro Klub

Egyszer, jópár éve, egy éjszakás műszak 11 és feledik órájában tettem egy lényeges felfedezést. Sokáig érlelődött bennem az elhatározás, hogy közhírré tegyem, dehát elég kényes témáról van szó, és sosem tudtam, hogyan álljak neki. Aztán ma hazafelé jövet valami fura okból megint eszembe jutott, és arra gondoltam, hogy nem kertelek tovább és kereken kimondom, még ha sokaknak hatalmas csalódás is lesz a dolog.

Szóval arra jöttem rá, hogy Pom Pom valójában nem más, mint egy pina.

Gyorsan mondom az elég nyilvánvaló bizonyítékokat:

  1. Először is ugye nézzük meg a fenti képen a formáját. Egy pina.
  2. Aztán ugye P-vel kezdődik a neve, és mindjárt kétszer is.
  3. Végül hogy is hívják a főhős kislányt? Naugye, megint itt a P, és ha jobban belegondolok, innen már az is teljesen nyilvánvaló, hogy Pom Pom tulajdonképpen Picúr pinája. (Itt arra a nem elhanyagolható körülményre is hadd hívjam fel a figyelmet, hogy Picúr egy olyan kislány — legalábbis úgy van megrajzolva, és erre én is csak most jöttem rá –, akinek a miniszoknya alól kilátszik a fodros szélű bugyija.)
pom-pom-es-picur
Bár Picúr a feje tetején megszeppent képpel ülő Pom Pomot nézegeti a tükörben, nem kell sok képzelőerő ahhoz, hogy elképzeljük valójában hogyan is zajlott le a jelenet

Most jönne az a rész, hogy végignézek pár Pom Pom epizódot további bizonyítékok után kutatva, de egyrészt rövid ehhez az élet, másrészt elég idemásolnom Pom Pom bemutatkozó monológját, amit minden meséjének az elején elég kéjesen eltol (kiemelés tőlem, forrás: Wikipédia):

Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat…

Kivéve persze — mint ahogy azt most már mindannyian tudjuk –, hogy nyilvánvalóan nem szőrsapkához hasonlít azon a szép hosszú ágon.

Reklámok

MINDEN vélemény SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s